6 Tips Bagaimana Merangka Achievement Anda

Sekarang anda kena tahu bagaimana untuk hias dan padatkan lagi ruangan achievement dengan pencapaian anda. Senaraikan semua pencapaian hebat kerjaya anda ketika anda memegang jawatan sebelum ini. Apa yang telah anda sumbangkan kepada pasukan dalam menaikkan prestasi syarikat ?

Penting untuk anda rangka achievement ini, kerana apabila anda sudah ada rangka ini, ia akan jadi lebih mudah untuk anda letakkan di dalam resume dan yang paling penting, anda sudah siap sedia untuk berkongsi kepada panel ketika sesi temuduga.

Anda boleh sebut tentang bagaimana anda meningkatkan produktiviti syarikat, keuntungan syarikat yang telah pasukan anda sumbangkan, dan masalah yang pasukan anda dapat atasi dengan jayanya.

Penemuduga cenderung untuk bertanyakan soalan tentang :

  1. Perkara yang tidak berjalan dengan lancar (tapi berjaya pada akhirnya)
  2. Perkara yang gagal (apa yang telah anda pelajari daripadanya?)
  3. Keputusan yang berat pernah anda buat
  4. Proses baru yang anda cipta (kerana sistem sedia ada tidak berkesan)
  5. Bagaimana anda menambahbaik perkara yang telah terbukti berkesan
  6. Bagaimana anda membaik pulih perkara yang rosak.

Mempersiapkan diri berdepan soalan killer ini dengan jawapan yang bernas memerlukan sedikit usaha. Tetapi jika anda lebih bersiap sedia menghadapi temuduga lebih cerah peluang anda untuk mendapatkan jawatan yang lebih baik dari pelbagai Syarikat. Ingat, antara nikmat di dunia ini adalah nikmat mempunyai pilihan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *