Ada Apa Dengan 786 Dan Copywriting Yang Boleh Menjana Sales Yang Gempak?


Ramai orang tanya, macam mana nak dapatkan lebih banyak leads atau orang whatsapp anda
.
Nak tau caranya?
.
Caranya ialah anda punya CTA atau dalam bahasa java ‘Call to Action’ perlulah JELAS & NYATA
.
Contoh dalam post saya, saya nyatakan secara JELAS & NYATA apa yang perlu anda buat iaitu “… tolong belanja likes sikit…”
.
.
Bila anda nak tulis copywriting, pastikan bila budak umur 12 tahun baca pun dia boleh faham arahan yang anda nak dia buat
.
Contoh lain:
.
“Sila masukkan duit ke dalam akaun saya dengan rasa yang gembira”
.
Simple dan concise!
.
.
.
Kemudian, saya pun ada tulis pasal ‘786’…
.
.
Ingat saya tulis tu sebab suka-suka je ke?
.
Kalau anda ingat saya tulis tu sebab suka-suka
.
Anda silap besar…
.
Kenapa?
.
Ada 3 tujuan saya letak 786 tu:
.
Sebab 1: Sebab untuk jadi spesifik
.
Sebab 2: Untuk buat orang jadi curious
.
Sebab 3: Saya kenal avatar saya
.
.
Jom saya explain satu-satu
.
Sebab 1: Sebab untuk jadi spesifik
.
– Copywriting anda akan jadi lebih meyakinkan apabila anda tulis secara specific
.
Instead of anda tulis ‘Dah 5,000 orang beli produk ini’
.
Tulislah macam ni ‘Dah 5,726 orang beli produk ini’
.
Nampak tak permainan copywriting di situ?
.
.
Sebab 2: Untuk buat orang jadi curious
.
Saya dengan sengaja letak 786 tu sebab nak buat orang jadi curious
.
Kenapa?
.
Curiosity atau dalam bahasa java ‘rasa ingin tahu’ yang membuatkan orang akan baca
.
Copywriting anda tak akan dapat berikan hasil jika orang tak baca
.
Dan cara untuk buat orang baca ialah dengan membuat mereka rasa ‘nak tahu’…
.
Faham?
.
Keliru?
.
Teruskan pembacaan anda di bawah..
.
Sebab 3: Saya kenal avatar saya
.
Avatar saya ialah anda
.
Anda yang sedang membaca post ni
.
Dan sebab itu jugalah anda sedang baca post ini sehingga habis kerana dipengaruhi oleh tajuk,intro,isi kandungan dan penutup yang berjaya mempengaruhi fikiran anda..
.
Perasan tak juga yang anda dah baca post saya yang berjela-jela ni?
.
Kenapa?
.
Ye…saya ulang sekali lagi…kerana anda adalah¬†avatar saya
.
Kalau anda masih keliru dan tak faham bagaimana saya berjaya mempengaruhi anda untuk membaca sehingga ke saat ini…
.
Belajarlah secara lebih mendalam tentang avatar dan kemudian aplikasikan teknik ini kepada niche anda.
.
Customer avatar adalah salah satu method paling penting dan kritikal yang dibincangkan dalam circle Like Method
.
Kalau anda berminat untuk sertai circle yang sudah ada lebih 14,721 member ini..
.
KLIK >>> http://aspirasicyber.com/likemethod

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *