Category Archives: Pemasaran Online

Kaedah Rahsia Bagaimana Untuk Mendapatkan 5000 Targeted Likes Tanpa FB Ads

Berapa kos untuk dapatkan 5000 targetd likes menggunakan fb ads?Kos per like di fb ads adalah sangat mahal biasanya sekitar 50 sen ke satu ringgit atau lebih.Jika satu like kosnya 50 sen untuk 5000 like anggaran dalam RM 2500.

Kaedah ini adalah kaedah yang sebenarnya biasa,tapi boleh dikatakan luar biasa untuk dilakukan secara manual.Saya harap anda baca sehingga selesai kaedah ini kerana ada cara yang sangat mudah untuk melakukannya menggunakan sistem yang bagus dan berkesan untuk mendapatkan targeted audience dengan zero kos fbads.Dengan sistem ini ada pelbagai cara boleh dilakukan,tapi saya nak kongsikan satu saja terlebih dulu.

Dibawah ini adalah kaedah manual yang saya nak kongsikan kepada anda supaya anda boleh nampak flow kaedah ini :

1. Pilih satu niche yang ingin anda promosikan.Contohnya niche kosmetik

2. Buat 3 akaun facebook,update status,kongsi info,update gambar yang ada kaitan dengan niche yang ingin promosikan.Buat permulaan kongsikanlah tips-tips dan info menarik dalam niche tersebut.Untuk niche kecantikan contohnya,kongsikanlah tips-tips,petua,bahan semulajadi untuk kecantikan dan sebagainya.

3. Cari 3 fanpage/owner yang mempunyai ramai follower dalam niche yang ingin dipromosikan.Contoh untuk 3 kosmetik yang dipilih : Nurraysa,Dnars Skincare & Aliff Syukri Terlajak Laris (Dherbs)

4. Add 100 orang rakan baru bagi setiap akaun tersebut setiap hari.Jadi jumlah keseluruhan untuk 3 akaun tersebut adalah 300 friend request sehari.Facebook hanya benarkan anda add 100 rakan sehari,jika tidak akaun anda berisiko untuk diblock buat sementara waktu.Add mereka yang komen didalam fanpage tersebut sahaja kerana biasanya mereka yang komen ni sudah pasti adalah follower kepada fanpage tersebut dan mereka ini sudah pastinya adalah targeted audience.

5.  Andaikan daripada 100 hanya 20 yang approve friend request.Ini andaian yang paling rendah yang diberikan.Jika profile FB yang anda buat menarik beserta gambar dengan info dan status di wall pasti jumlah yang approve akan lebih tinggi dan lebih cepat daripada 3 bulan untuk mendapatkan 5000 rakan.Jadi jika untuk 20 rakan yang approve sehari,jumlah keseluruhan untuk 3 akaun tersebut adalah 60 orang sehari yang anda akan dapat.Jadi sekali lagi saya tekankan,faktor gambar,status yang diupdate biasanya akan beri impak yang lebih cepat untuk kawan baru approve friend request anda.

6. Jika 60 rakan baru approve sehari,dalam masa sebulan akan dapat 1800 rakan yang friends untuk ketiga-tiga akaun.

7. Dalam masa 3 bulan jumlah keseluruhan rakan yang adalah 1800 x 3 = 5400 rakan.Jika anda ingin lebih ramai rakan dalam ketiga-tiga akaun tersebut,mungkin boleh tunggu lebih lama hingga 5 ke 6 bulan dan anda boleh dapat hingga 10 ribu orang rakan.

8. Untuk tempoh 3 bulan dengan 5400 rakan ataupun 1800 rakan untuk setiap akaun,tukar facebook profile tersebut kepada fanpage.Maksudnya daripada facebook personal ia akan bertukar kepada fanpage.

9. Setelah menjadi fanpage gabungkan ketiga-tiga page tersebut menjadi satu dan jumlah keseluruhan rakan anda yang berjumlah 5400 tersebut secara automatik akan ditukar menjadi likers fanpage tersebut.Dan kesemua yang like fanpage tersebut adalah targeted fans yang anda telah add daripada page kosmetik.

10. Sekiranya anda tidak mahu jadikan fanpage anda boleh kekalkan saja facebook personal tersebut dan promosikan produk kosmetik anda sekiranya performance untuk profile facebook tersebut bagus,cuma limit untuk akaun personal hanya 5000 orang rakan sahaja.

Macamana?pasti sangat susah dan agaknya mustahilkan kan nak scroll satu2 fanpage tersebut mencari follower yang komen dalam fanpage tersebut dan add 300 orang rakan setiap hari.

Baiklah,saya kongsikan rahsia bagaimana untuk lakukan perkara yang mustahil ini dengan mudah setiap hari dengan hanya luangkan masa setengah jam sehari dan dengan hanya beberapa klik menggunakan software hebat ini :

>>>> KLIK UNTUK SOFTWARE MUDAH TARGETED AUDIENS FB <<<

 

 

 

 

[Tutorial] Cara Buat FB Ads Yang Mudah Untuk Newbie

Anda baru nak beriklan di FB tapi tak tahu nak bermula di mana?

Berikut adalah cara-cara buat FB Ads bermula dari buat Page baru sampai Place Order.

1. Buat Page baru. Pilih Brand or Product

cara buat fb ads pilih produk

 

2. Pilih Website dalam senarai “Choose a Product”

cara buat fb ads website

 

3. Namakan page anda. Cara tulis macam tulis headline; [benefit utama] dengan [Produk]

cara buat fb ads nama page

 

4. Tuliskan description tentang Page anda. Kemudian tuliskan username Page

cara buat fb ads description page

 

5. Muat naik gambar profil Page anda. Gunakan gambar yang menarik perhatian prospek

cara buat fb ads upload photo

profile photo fb ads

 

6. Di bahagian tab “Preferred Page Audience”, pilih “People who live in this location”  (khusus untuk Page yang baru dibuat sahaja)

cara buat fb ads interest

 

7. Anda boleh muat naik Cover Photo yang ada kaitan dengan bisnes anda

cover photo fb ads

 

8. Sekarang masa untuk post iklan. Tuliskan ayat iklan yang mudah serta CTA yang jelas

cara buat fb ads iklan

 

9. Muat naik gambar yang berkaitan dengan post

cara buat fb ads hot products

 

10. Setelah upload gambar, pergi ke bahagian “Create Adverts”

create fb ads

 

11. Tekan ‘Engagement” dan namakan kempen anda

marketing objective fb ads

engagement fb ads

 

12. Pada Location, pilih “People who live in this location” dan bandar-bandar besar (berdasarkan kajian avatar pelanggan anda)

fb ads location settings

 

13. Tentukan umur, jantina, bahasa dan interest

pilih umur, jantina, bahasa fb ads

 

14. Pada bahagian Placements, pilih “Edit Placements”, kemudian pilih “Mobile Only”, untick Instagram dan pilih “Android Devices Only”

fb ads setting placements

 

15. Pada bahagian Budget & Schedule, tentukan Daily Budget anda. Tekan “Continue”

budgeting fb ads

 

16.Pada “Page and Post”, gunakan Page yang anda telah buat tadi. Cari post yang anda telah tulis tadi.

Kalau semua ok, klik Place Order.

place order fb ads

>> Klik Di Sini Untuk Letupkan Jualan Dengan Fb Ads <<<

 

>> Klik Di Sini Untuk Dapatkan Tips Percuma Fb Ads <<<

 

5 Tips Tingkatkan Sales Setiap Hari Menggunakan FB Ads Dengan Kos Yang Rendah

1. Pilih Locations “People who lived in this location” Sahaja
.
Kalau iklan anda ramai yang like, tapi tak de satu pun yang PM, itu kerana iklan anda tidak targeted dengan betul. Sekiranya location yang anda pilih “Everyone in this location”, maka iklan anda akan nampak dekat semua orang yang ada di situ, termasuk orang yang melancong ke tempat tu, atau pekerja-pekerja asing pun akan nampak iklan anda.
.
2. Placement “Mobile Newsfeed – Android Smartphone”
.
Mengikut pengalaman saya, iklan di ‘Android Smartphone’ adalah yang paling murah. Ianya juga senang untuk close sales disebabkan pengguna android lebih gemar membeli. Lagi satu, pengguna Android lagi ramai berbanding device yang lain.
.
3. Letak Bajet RM10 dan Split Test 2 Iklan Dalam Satu Masa
.
Buat 2 iklan dengan interest berbeza, biarkan selama 3 hari untuk mencari tahu lubuk emas iklan anda. Jika iklan anda betul-betul targeted dengan interest yang dipilih, maka Relevancy Score iklan anda akan makin tinggi, jika Relevancy Score tinggi akan menyebabkan kos iklan anda makin murah
.
4. Naikkan Daily Bajet Slow-Slow atau Duplicate Iklan
.
Berdasarkan pengalaman saya, bila saya naikkan bajet iklan secara mendadak terhadap iklan yang berkesan tadi, maka kos iklan saya pun akan naik secara mendadak. Jadi anda mesti naikkan bajet iklan 50% selepas 3 hari agar kos iklan anda tetap stabil, atau anda boleh duplicate iklan tersebut.
.
5. Reply dan Message Prospek dengan Pantas
.
Jika anda reply PM prospek kurang dari 1 Jam, Maka FB akan kurang kan kos iklan anda disebabkan “Respons Rate” anda tinggi dan FB akan deliver iklan anda kepada lebih ramai orang lagi seperti audience yang anda pilih.
.
Ini hanyalah beberapa TIPS dari Ribuan TIPS & STRATEGI pengiklanan yang dikongsikan di program Like Method oleh saudara Khairi.Belum campur lagi dengan perkongsian daripada hampir 20,000 ahli Group Like Method yang ada didalamnya.Anda berminat nak belajar tips-tips advance lainnya?

>> Klik Di Sini Untuk Sertai Program Like Method <<<

 

>> Klik Di Sini Untuk Dapatkan Lebih Banyak Tips Percuma <<<

41 Headline Ini Boleh Membantu Anda Untuk Buat Iklan Dengan Mudah

Berkerut-kerut dahi nak tulis headline sampai berpuluh-puluh kali tekan DELETE pada keyboard?

Saya faham, tulis copywriting ni memang menyeksakan.

Boleh ambil masa berhari-hari nak tulis beberapa perkataan sahaja.

Dan saya tak sanggup tengok anda menderita nak tulis iklan macam pro. Sob sob sob…

Jadi, saya dah sediakan 41 contoh headline untuk menghilangkan kesengsaraan mengarang headline.

Hanya copy and paste sahaja. Tukar apa yang dalam [ ].

Setel.

Ini dia.

1 . Nak [keputusan yang dikehendaki]?

2. Perlukan [benefit utama] untuk [keputusan yang dikehendaki]?

3. Macam Mana Nak [keputusan yang dikehendaki]?

4. Cara Untuk [keputusan yang dikehendaki] – Ditemui!

5. Terbaru! [Produk] Untuk [target market] Yang Nak [keputusan yang dikehendaki]

6. Adakah Ini Jawapan Kepada [keputusan yang dikehendaki]?

7. Inilah Cara Untuk [keputusan yang dikehendaki] Yang Tidak Diketahui Orang

8. Adakah Anda Buat Kesalahan-kesalahan Ini Semasa [cara untuk menyelesaikan masalah]

9. Dapatkan [benefit utama] Sampai [kesan daripada benefit]

10. Dapatkan [keputusan yang dikehendaki] Tanpa [hasil yang tak diingini]

11. [Produk] Ini Boleh [keputusan yang dikehendaki]

12. Adakah Anda Risau Dengan [hasil yang tak diingini]?

13. Anda Boleh Dapat [keputusan yang dikehendaki] Dengan Mudah

14. Di mana [keinginan yang dikehendaki] Dan Bagaimana Untuk Mendapatkannya?

15. Ketahui Rahsia [keputusan yang dikehendaki]

16. [Nombor] Cara Untuk Anda [keputusan yang dikehendaki]

17. Untuk [target prospek] Yang Mahu [keputusan yang dikehendaki] Tetapi Tidak Tahu Nak Bermula

18. Hentikan [hasil yang tidak diingini]

19. Anda Juga Boleh [keputusan yang dikehendaki] dalam [tempoh masa]

20. Bagaimana Cara Untuk Mendapatkan [keputusan yang dikehendaki] Apabila Anda [elak sesuatu yang mencabar]

21. Ada [keputusan yang dikehendaki] Dalam [Produk]

22. Anda Tidak Perlu [sesuatu yang mencabar] untuk menjadi [keputusan yang dikehendaki]

23. Inilah Cara Untuk [keputusan yang dikehendaki] Yang Ramai Tak Tahu

24. Bagaimana Untuk Menukarkan [masalah] kepada [keputusan yang dikehendaki]

25. Bagaimana nak [keputusan yang dikehendaki] Yang Anda Boleh Banggakan

26. Dapatkan [keputusan yang dikehendaki] Tanpa [hasil yang tak diingini]

27. Hilangkan [masalah] Sekali dan Selamanya

28. Dapatkan [keputusan yang dikehendaki] Anda Dalam [tempoh masa]

29. Bayangkan [keputusan yang dikehendaki] Yang Anda Suka Setiap Masa

30. Adakah Ini Cara Untuk [menyelesaikan masalah]?

31. Siapa Lagi Mahu [keputusan yang dikehendaki]?

32. Lihat Bagaimana Mudahnya Anda Boleh [hasil] (video)

33. Anda Boleh Dapat [keputusan yang dikehendaki] Bila Anda Buat Ini

34. Biar Benar! Inikah [keputusan yang dikehendaki]

35. Untuk [target market] Yang Inginkan [keputusan yang dikehendaki]

36. [nombor] Tanda [hasil yang tak diingini]. Adakah Anda Mengalaminya?

37. Selamat Tinggal [Masalah]. Hai [keputusan yang dikehendaki]

38. Amaran! Anda Akan Dapat [keputusan yang dikehendaki] Lebih Cepat Daripada Anda Jangkakan

39. Stok terhad. Sedia untuk dipos. [nama produk]

40. Jangan Cuba [Produk] Tanpa Buat [tindakan yang dikehendaki]

41. Akhirnya, Rahsia [keputusan yang dikehendaki] Kini Didedahkan

Ini adalah sebahagian tips daripada Like Method

Jika anda ingin lebih banyak lagi perkongsian,jangan segan untuk join program dan group Like Method,klik link dibawah segera :

>> Klik Di Sini Untuk Sertai Program & Group Like Method <<<

>> Klik Di Sini Untuk Dapatkan Lebih Banyak Tips Percuma <<<

 

Ada Apa Dengan 786 Dan Copywriting Yang Boleh Menjana Sales Yang Gempak?


Ramai orang tanya, macam mana nak dapatkan lebih banyak leads atau orang whatsapp anda
.
Nak tau caranya?
.
Caranya ialah anda punya CTA atau dalam bahasa java ‘Call to Action’ perlulah JELAS & NYATA
.
Contoh dalam post saya, saya nyatakan secara JELAS & NYATA apa yang perlu anda buat iaitu “… tolong belanja likes sikit…”
.
.
Bila anda nak tulis copywriting, pastikan bila budak umur 12 tahun baca pun dia boleh faham arahan yang anda nak dia buat
.
Contoh lain:
.
“Sila masukkan duit ke dalam akaun saya dengan rasa yang gembira”
.
Simple dan concise!
.
.
.
Kemudian, saya pun ada tulis pasal ‘786’…
.
.
Ingat saya tulis tu sebab suka-suka je ke?
.
Kalau anda ingat saya tulis tu sebab suka-suka
.
Anda silap besar…
.
Kenapa?
.
Ada 3 tujuan saya letak 786 tu:
.
Sebab 1: Sebab untuk jadi spesifik
.
Sebab 2: Untuk buat orang jadi curious
.
Sebab 3: Saya kenal avatar saya
.
.
Jom saya explain satu-satu
.
Sebab 1: Sebab untuk jadi spesifik
.
– Copywriting anda akan jadi lebih meyakinkan apabila anda tulis secara specific
.
Instead of anda tulis ‘Dah 5,000 orang beli produk ini’
.
Tulislah macam ni ‘Dah 5,726 orang beli produk ini’
.
Nampak tak permainan copywriting di situ?
.
.
Sebab 2: Untuk buat orang jadi curious
.
Saya dengan sengaja letak 786 tu sebab nak buat orang jadi curious
.
Kenapa?
.
Curiosity atau dalam bahasa java ‘rasa ingin tahu’ yang membuatkan orang akan baca
.
Copywriting anda tak akan dapat berikan hasil jika orang tak baca
.
Dan cara untuk buat orang baca ialah dengan membuat mereka rasa ‘nak tahu’…
.
Faham?
.
Keliru?
.
Teruskan pembacaan anda di bawah..
.
Sebab 3: Saya kenal avatar saya
.
Avatar saya ialah anda
.
Anda yang sedang membaca post ni
.
Dan sebab itu jugalah anda sedang baca post ini sehingga habis kerana dipengaruhi oleh tajuk,intro,isi kandungan dan penutup yang berjaya mempengaruhi fikiran anda..
.
Perasan tak juga yang anda dah baca post saya yang berjela-jela ni?
.
Kenapa?
.
Ye…saya ulang sekali lagi…kerana anda adalah avatar saya
.
Kalau anda masih keliru dan tak faham bagaimana saya berjaya mempengaruhi anda untuk membaca sehingga ke saat ini…
.
Belajarlah secara lebih mendalam tentang avatar dan kemudian aplikasikan teknik ini kepada niche anda.
.
Customer avatar adalah salah satu method paling penting dan kritikal yang dibincangkan dalam circle Like Method
.
Kalau anda berminat untuk sertai circle yang sudah ada lebih 14,721 member ini..

>> Klik Di Sini Untuk Sertai Program & Group Like Method <<<

 

>> Klik Di Sini Untuk Dapatkan Lebih Banyak Tips Percuma <<<

5 Kriteria Untuk Menjadi Pakar Close Sale Terhebat

Saya nak buat pengakuan.

Saya sangat jealous dengan seorang kawan saya ni.

Dia ada super power yang boleh memukau pelanggan untuk menyerahkan duit mereka secara sukarela kepada kawan saya ni setiap hari.Sehingga kini, dia dah dapat buat lebih daripada 300 sales setiap bulan!

Wow, hebat!

Kalau anda jumpa kawan saya ini, anda mungkin tak percaya yang dia ni boleh buat jualan sekacang tu.Ye lah, kalau kami lepak-lepak dengan geng kami, dia ni jenis pendiam. Nak tegur awek pun pun takut!Jadi saya cuba korek rahsia bagaimana dia boleh buat close sales.Mula-mula, dia tak nak share sebab dia belum bersedia nak share tentang rahsia ini kepada orang ramai.Setelah puas saya pujuk, dia pun beritahulah. Saya cakap benda ni adalah sangat penting kerana…

Tanpa Sales, Matilah Bisnes Online Anda

Sebagai peniaga online, objektif utama anda adalah untuk mendapatkan jualan.Tak kiralah seagung mana copywriting anda dan sehebat cara pemasaran online yang anda buat, jika anda tak dapat jualan, maka berkuburlah bisnes anda.Hancur lebur semua impian dan harapan untuk bebas hutang dan bebas kewangan.Tak dapat nak menunaikan janji untuk bawa anak-anak berjalan atau bawa ibu dan ayah untuk mengerjakan umrah.Tapi jangan risau kerana kemahiran close sales sebenarnya boleh dipelajari.Ia boleh diasah sehingga baik jika anda anda 5 kualiti ini:

5 Kriteria Untuk Menjadi Pakar Close Sale Terhebat Dalam Alam Semesta

1. Ada mindset ‘sale or die’

Jangan gatal-gatal tangan untuk mendail nombor telefon pelanggan sebelum anda betul-betul ada 2 benda ni dalam kepala – ‘SALE or DIE’.Maksudnya di sini ialah setkan dalam kepala yang anda hanya nak dapat close sales sahaja. Anggap hidup anda bergantung kepada sales yang anda buat pada hari itu.Bila anda ada mindset ini, anda akan lebih fokus mencapai matlamat anda.Anda tiada pilihan lain melainkan hanya mahu buat jualan sahaja.

2. Bertindak sebagai konsultan, bukan salesman

Kebanyakan peniaga online sering menganggap diri mereka adalah salesman yang menjual sahaja.Kalau anda ada mindset ini, anda akan cepat gagal membuat jualan yang banyak.Bayangkan diri anda adalah seorang pakar atau konsultan yang sering dicari-cari orang. Anda memberikan khidmat rundingan, nasihat dan cadangan kepada prospek yang anda hubungi.Kuasai maklumat, manfaat dan apa-apa yang berkait dengan produk sebelum anda mula mendail nombor telefon prospek.

3. Kuasai “Buyer Motives”

“Pelanggan tak suka dipaksa membeli.”

Itu adalah kata-kata hikmat daripada pakar jualan, Jeffrey Gitomer. Sematkan di dalam kepala anda.Maksudnya anda kena faham bahawa aspek sebenar dalam jualan adalah motif pelanggan untuk membeli.Tak kisah seberapa hebat teknik menjual anda, selagi anda tidak mengetahui motivasi utama pelanggan beli daripada anda, selagi itu anda tidak boleh membuat jualan.

Cara yang mudah ialah tanya pelanggan anda. Hubungi atau Whatsapp 5-6 orang, tanya kenapa mereka beli dan anda akan terkejut dengan jawapan mereka – mereka membeli disebabkan emosi dan justifikasikan jawapan mereka dengan logik.

Gunakan jawapan pelanggan yang sedia ada itu untuk skrip jualan anda pula.

4. Ego mesti lebih tinggi daripada pelanggan

Orang yang ada ego tinggi biasanya tidak disukai oleh orang lain.Tapi tidak bagi konsultan jualan macam anda.

Kenapa?

Jika prospek dah PM anda, dia sebenarnya mahukan seseorang yang pakar untuk membantunya.Prospek dah merelakan dirinya untuk mendengar bait-bait pertuturan dan ‘presentation’ anda.Jika anda jual tudung, anda cakap yang anda membantu prospek untuk mendapatkan tudung yang cantik dengan rekaan yang cantik.

Jika anda jual produk kesihatan, anda cakap yang anda menolong prospek untuk menghilangkan kesengsaraan yang dihadapinya.Jika anda jual servis, anda cakap yang anda pakar untuk menyelesaikan masalah yang menghantui oleh prospek.Jangan khuatir sekiranya prospek menunjukkan egonya yang tinggi. Anda ‘up’kan lagi ego anda.Baru dia hormat anda.

5. Sentiasa teruja dan bersemangat

Pernahkah anda tengok reaksi dan gelagat jurujual jalanan?

Macam mana riak muka dia? Intonasi suaranya? Gaya tangannya?

Saya tak pernah lagi tengok muka salesman yang mencuka dengan suara membosankan buat jualan.Kalau ada pun, dia mesti jurujual yang gagal!Untuk menjadi pakar close sale, anda perlu sentiasa ceria.Naikkan suara anda semasa membuat panggilan telefon prospek.Gunakan smiley masa jawab mesej dalam Whatsapp atau Messenger.Tunjukkan yang anda seorang yang bersemangat untuk menjual.Barulah pelanggan percaya nak membeli daripada anda 🙂

>> Klik Di Sini Untuk Sertai Program & Group Like Method <<<

 

>> Klik Di Sini Untuk Dapatkan Lebih Banyak Tips Percuma <<<