Hampir Gila Setelah Ditipu RM470,000.Bagaimana Lelaki Ini Bangkit Semula Dengan Berkongsi Kepakarannya

Apakah situasi paling teruk dalam kewangan atau bisnes anda ? Bisnes lingkup ? Hutang keliling pinggang ? Ditipu rakan bisnes? Sampai satu tahap mungkin ramai dah berputus asa jika mengalami situasi diatas.Hanya yang pernah lalui sahaja akan mengerti akan situasi getir tersebut.Kita biasa mendengar dan baca kisah kejatuhan seseorang kan?Tapi jarang sekali kita tahu apakah strategi atau rahsia seseorang itu berjaya bangkit semula.

Di sini dikongsikan kisah Khairi Ariff,seorang bekas pekerja Mindvalley yang pernah melalui saat paling teruk dalam hidupnya.Dari seorang yang berjaya dan bekerjaya dalam sebuah syarikat antarabangsa yang terkenal dan pakar dalam bidang pemasaran paid traffic,membangunkan bisnes kosmetik bersama rakan,kemudian ditipu hampir setengah juta dan bagaimana beliau bangkit semula dengan berkongsi kepakaran yang ada pada dirinya.

Pakar Paid Traffic di Mindvalley

Saya dulu pernah bekerja di Mindvalley sebagai Paid Traffic Specialist selama 3 tahun.Mindvalley merupakan sebuah syarikat gergasi dalam dunia Internet Marketing.Ia menjadi rujukan oleh ramai sifu-sifu Online Bisnes di dunia.Di sana, saya telah diasuh oleh seorang mentor saya untuk menguruskan akaun pengiklanan yang bernilai lebih dari RM40 juta.

Sedikit info berkenaan Mindvalley…

Mindvalley adalah sebuah syarikat berasaskan pendidikan online dan produk mereka termasuk penerbitan digital, teknologi pendidikan, pembelajaran online, mobile apps, konten, dan pengacaraan.

Vishen Lakhiani dan Mike Reining, adalah pengasas bersama syarikat Mindvalley. Berdasarkan perkongsian Vishen Lakhiani menerusi video ‘Blisscipline’, bisnes mereka bermula dari sebuah bilik tidur. Kemudian dari sebuah bilik, modus operandi syarikat betukar kepada sebuah ofis yang begitu cantik pemandangannya, dan mempunyai lebih 200 staf dari 40 negara yang berbeza.Mindvalley memulakan operasi di Times Square di Bandar New York sebelum berpindah ke Malaysia oleh kerana faktor polisi yang imigresen yang ketat di Amerika Syarikat.

Kenapa ramai yang mengidamkan untuk bekerja di Mindvalley? Selain daripada syarikat besar dan berprofil tinggi,budaya kerja di Mindvalley sangat unik menjadikannya sebuah syarikat yang sangat diidamkan untuk dipilih sebagai pekerja.Mindvalley pernah memenangi Inc Magazine World’s Top Ten Coolest Workplaces 2012 Audience Vote.

(Talk Yang Saya Beri Di Incitement Sebuah Pertubuhan Yang Berada Lebih Dari 30 Negara)

Dalam keluarga saya, tidak ada seorang pun yang mempunyai bisnes.(Ini termasuklah pakcik makcik dan sedara saya).Saya juga tidak ada pengalaman dalam industri kosmetik.Dulu masa kat universiti pun ambik bidang hartanah!Tak ada kena mengena dengan bisnes atau kosmetik.

Tapi saya juga pernah mengembangkan bisnes kosmetik saya daripada 0 kepada 7 angka dalam masa 7 bulan TANPA menggunakan sebarang agent, stokis atau kawan-kawan.

Ditipu RM 470,000 oleh rakan bisnes

Tragedi ini berlaku pada bulan April 2016.Ketika tu, duit dalam akaun saya tinggal lebih kurang RM400.Saya baru sahaja ditipu lebih RM470,000!Memang saya betul-betul stress.Kalau saya tak kuat dah lama saya jadi gila.Duduk rumah sorang-sorang.Sampai saya perlu dengar audio meditasi setiap 3 jam untuk menenangkan fikiran saya yang bercelaru.Ketika itu, saya sedang berfikir untuk membuat keputusan paling sukar dalam hidup saya.

Saya pun terus ambil laptop saya dan buat copywriting.Tak sampai 3 jam copywriting saya siap.Saya buat iklan di FB dan biarkan 1 malam.Bila saya bangun dari tidur.Saya berharap yang saya dah berjaya buat sale.Tapi 1 sale pun tak ada.

Saya hampir kecewa tapi saya biarkan iklan saya terus berjalan.Dah la duit tinggal tak banyak dalam akaun.Memang saya tawakal je.Saya pun pergi ke IOI City Mall Putrajaya untuk menenangkan fikiran.Semasa saya berjalan-jalan dalam mall tu.

Tiba-tiba henfon saya berbunyi… “Ting!”

Saya pun check.Tengok-tengok saya dapat mesej dari Maybank cakap ada orang baru je masukkan duit ke akaun saya.Saya pun apa lagi.Saya joget-joget kegembiraan dekat dalam mall.(Ada minah Arab tengok saya dengan pelik. Saya peduli apa? Haha)

Itu merupakan sales pertama saya!Kemudian, 10 minit lepas tu.Saya dapat lagi mesej dari Maybank.Saya gembira hampir jadi gila.Sampai 1 tahap saya terpaksa matikan fon sebab terlalu banyak mesej masuk.Bayangkan 2 minggu pertama tu, lebih 1,000 orang bayar untuk join program saya!

Anda perlu ingat time tu orang tak kenal pun saya siapa lagi.Saya memang tak pernah dedahkan diri saya di khalayak ramai.Tapi macam mana mereka boleh percaya dan beri duit pada saya?

KONGSIKAN KEPAKARAN DAN PENGALAMAN

Ingat…2 minggu sebelum itu, tidak ada siapa pun yang kenal saya.Anda pernah dengar nama ‘Khairi’ sebelum ni?

Tak pernah kan?

Tapi macam mana saya boleh bawak masuk 1,000 orang ?(Anyways… semua bayar untuk join program ni.. bukan saya bawak masuk free).Dan bawak semua sifu-sifu IM masuk sekali.Ini kerana saya tahu tentang Paid Traffic khususnya dalam Facebook Ads & Google Adwords.

Saya lepak bersama Tuan Faisal Abdullah dan beliau ada dalam Like Method

Tuan Hazlie Khalim antara sifu underground  PALING DISEGANI ada dalam Like Method

Tuan Muaz Hadi Setiausaha Kehormat Persatuan Usahawan Internet Malaysia Pun Ada Dalam Like Method

Tuan Wan Mus (Sifu Adwords) Pun Ada Dalam Like Method

Antara Sifu Facebook Ads Paling Disegani Tuan Firdaus Azizi ada dalam Like Method

Mungkin anda tertanya-tanya…

“Kenapa saya nak kongsi rahsia saya kepada orang ramai?”


Saya pernah tersadai di Thailand dengan duit yang lesap oleh kerana ditipu rakan bisnes sampai RM470,000…Kes Ini Agak Besar Sehingga Saya Masuk Dalam TV di Thailand

Ketika itu, saya sedang berfikir untuk membuat keputusan paling sukar dalam hidup saya.Saya tengah pilih sama ada untuk:

1. Kejar balik perempuan yang tipu saya setengah juta tu
2. Buat benda betul-betul baik untuk tolong orang

Saya pilih untuk buat baik.

Saya fikir daripada saya buang masa dan tenaga untuk balas balik perbuatan perempuan jahat tu.Lagi bagus saya fokus kepada benda yang positif.Itulah merupakan saat saya memutuskan untuk membuat program Like Method (LM).

Tujuan UTAMA saya buat LM ni adalah untuk mengajar orang untuk buat duit dengan cara yang betul.Ini kerana saya benar-benar tahu tentang ‘paid traffic’.BUKAN dengan cara menipu orang lain.Ramai yang terkejut bila sudah masuk ke dalam Tribe Like Method.Kerana ilmu-ilmu yang saya bongkar ini biasanya anda perlu keluarkan at least RM1,500 untuk belajar.

HASIL PROGRAM LIKE METHOD

APA YANG ADA DALAM PROGRAM LIKE METHOD NI SEBENARNYA?

 

1) MODUL A-Z FBADS
Anda akan dimasukkan anda dalam satu group FB ni, dimana anda akan dibekalkan dalam 21 video lengkap, step by step, dari basic sampai advance ttg cara nak buat fb ads yang berkualiti. Kita totally online, tiada kelas/seminar. So anda boleh ulang byk kali sampai betul2 faham. Video semua anda boleh download, sambil tengok video, sambil buat iklan.

2)SUPPORT GROUP SUPER POSITIF
Seandainya iklan fb ads yang anda jalankan tidak begitu menjadi, anda sangat digalakkan utk post masalah iklan anda di dalam group. Kami akan beri pendapat sebaik mungkin utk anda improve ! Anda takperlu rasa segan atau rasa bakal diperlekehkan. No ! Kerana group ini super positif. Kami akan kick mereka yang negatif, demi menjaga mereka yang nak belajar seperti anda. Anda juga akan belajar lebih cepat melalui cadangan yg mereka ni beri betul ?

3) GROUP PENUH DGN ILMU
Okay dalam likemethod, anda bukan sahaja belajar ttg FB ADS sahaja. Tapi segalanya complete! tuan akan belajar tentang close sale, copywriting dan lain lain. LENGKAP bagi seorang peniaga online ! Ramai sifu sifu online turut berada di dalam group ini utk merancakkan pengajian ilmu di dalam ini

4) PELUANG NETWORKING
Okay tuan/puan, sy rasa ini yang paling best sekali untuk anda. Untuk pengetahuan tuan, likemethod ada di setiap negeri di malaysia ! Kita ada group selangor, Kl, putrajaya,SETIAP NEGERI. Ini utk memudahkan anda utk interaksi dan komunikasi dengan usahawan online yg berada berdekatan dengan anda. Boleh ulang kaji sama sama dan networking. Nak buat bisnes, networking dengan orang bisnes adalah MESTI !

Saya juga akan bongkar ‘thought process’ saya supaya anda boleh berfikir seperti saya.Anda juga akan menerima support daripada sifu-sifu yang aktif memberi nasihat dalam Program Like Method ini.

Benda ini anda HANYA boleh dapat di Like Method!

Di sini, kami mengamalkan konsep:

“The more you give, the more you get!”

Mungkin anda rasa ragu-ragu lagi sebab tak pernah tau langsung tentang program ini atau selalu dengar tentang like method tapi tak jelas…Tak mengapa,kami tak paksa anda join…anda boleh terimaTIPS PERCUMA” daripada kami dengan klik link dibawah :

>>> KLIK DI SINI UNTUK DAPATKAN TIPS PERCUMA PROGRAM LIKE METHOD <<<

Atau jika anda sudah bersedia untuk menjadi salah seorang daripada ahli like method dan menerima info-info marketing yang diupdate setiap masa,sila sertai dengan klik link dibawah :

>>> KLIK DI SINI UNTUK JOIN PROGRAM LIKE METHOD YANG DAH DISERTAI 14,721 ORANG SETAKAT INI <<<

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *