Jualan Minyak Hitam Lelaki Ini Meningkat Kepada RM 171,277 Dengan Teknik Pengiklanan Yang Betul

Ramai yang tertanya-tanya dengan saya, Bisnes apa yang sesuai dekat Fb ni sebenarnya?

Semua bisnes sesuai, asal kan produk tu ada permintaan, bukan syok sendiri sahaja. Sebab apa? Facebook merupakan “GIANT BIG DATABASE OF HUMAN ACTIVITIES”.

Facebook tahu semua orang, facebook memiliki data tentang pola kehidupan manusia, facebook tahu apa yang kita minat dan konten yang kita suka, facebook juga tempat orang berkongsi semua cerita.

Sebenarnya tanpa kita sedari pun, kita telah mendedahkan semua aktiviti harian kita di facebook, betul?

Ini lah peluang yang harus anda gunakan sebagai seorang usahawan internet.

Contoh sahabat saya ni, Wan Is. beliau peniaga minyak hitam di facebook.

Pada tahun 2016, ialah tahun suka dan duka bagi beliau. Apa tak nya, dalam masa 3 bulan, bisnes bankrap dan hidup hanya bergantung gaji bini sahaja. Sebulan pun mampu jual 5 unit botol minyak hitam. Mana boleh nak bagi makan anak bini kalau jualan hanya setakat tu sahaja.

Masa tu beliau masih berniaga menggunakan kaedah lama, iaitu offline seperti Car Boot Sales di tepi-tepi jalan. Cuba anda bayangkan, dengan kaedah ini, bagaimana mungkin dia boleh bersaing dengan bengkel yang punya jenama-jenama besar, mana boleh melawan kedai Shell, petronas tu semua, kan?

So, Salah satu cara  lain untuk bersaing dengan jenama-jenama besar ialah membina branding dan menguasai pasaran Online seperti facebook.

Pada april 2016, beliau mencuba kaedah pemasaran FB Ads untuk memasarkan minyak hitam yang dia ada.

5 Minggu selepas tu, jualan sudah cecah 5 angka! Sales minyak hitam terus MENINGKAT!Yang sebelum ni hanya mampu jual 5 bottle 1 bulan, sekarang dah mampu jual 5 bottle 1 hari menggunakan FB Ads !!

========

Mei 2016

Total sales : RM 19773

Adspend : RM 1658

========

SALES tolak KOS IKLAN = RM 19,773 – RM 1,658 = RM 18,115

Andaikan jika profit yang beliau dapatkan ialah 30% dari jualan.

Maka keuntungan Wan Is dari berniaga minyak hitam menggunakan FB Ads ialah RM 18,115 x 30% = RM 5,434 !

Macam gaji Engineer !

Bagaimana FB Ads dapat membantu saya meningkatkan jualan Minyak Hitam?

Cerita nya macam ni. Masa berniaga secara offline dulu, page saya 700 likers saja, sale 5 botol SEBULAN.

Selepas menggunakan teknik pemasaran online FB Ads, jualan saya dah boleh cecah 5 angka dalam 5 minggu. Sebab dengan teknik ini, saya boleh target iklan jualan kepada orang – orang yang berkualiti sahaja.

Contoh didalam FB Ads, saya boleh setting mengikut demographic tertentu. Untuk minyak hitam ini, pertama sekali saya akan pilih lelaki, yang dah berkahwin, dan minat dengan kereta.

Kemudian saya cari 10 jenama minyak hitam yang paling top dekat malaysia dan letak sebagai interest dalam Facebook Ads Kemudian di split test untuk mendapatkan iklan yang terbaik, selepas menemukan iklan terbaik baru di scale up untuk hasil pulangan yang maksima.

Saya suka kaedah ini, kerana nya saya tak perlu lagi keluar rumah, banyak masa yang saya habiskan bersama anak bini.

“5 ANGKA 5 MINGGU?”

Mungkin sebahagian orang rasa sikit. “Alah. 5 angka je, Berapa sangat lah kan”.

Tapi bagi aku dapat sales banyak tu seronok gila. Sebab 3 bulan sebelum tu aku dah memang broke. Bisnes aku melingkup dan makan duit bini je.

Dengan tuan Khairi Ariff, aku banyak belajar tentang pemasaran online facebook ads. Beliau ni la mentor aku, banyak ilmu dia yang aku belajar. Aku test, pivot. Test, pivot, Test, pivot.

Sampai sekarang, 6 bulan dah follow teknik jualan likemethod dari tuan Khairi Ariff, aku dah cecah 6 figure sales. Tak pernah expect akan dapat 6 angka dalam berniaga minyak hitam sebelum ni.

“Alhamdulillah, rezeki Allah itu luas untuk orang yang berilmu dan berusaha. Saya percaya, nak berjaya dunia akhirat, kene menuntut ilmu. Nak merubah keadaan hidup, kene berusaha.”

Buat masa ni, Tak mampu lagi nak buat sebulan 6 angka..

Insha Allah masih dalam proses.Aku bukan owner produk. Aku takde loan bank, paperwork dan bussiness plan dan duit juta2 dalam bank.

Aku cuma reseller cabuk je. Rolling pun dulu beli sebotol, jual sebotol. Tak berani ambik banyak, takut tak laku jual. Sekarang berani la ambik banyak sikit. Hahahaha.

Point aku kat sini adalah, kalau aku duduk je dulu dari bulan 4, register gi seminar je ambik motivasi, aku tak akan kemana-mana. Selagi aku tak take action, selagi tu la aku tak akan meningkat.

Yes, aku banyak buat silap. Tapi silap aku tu memang utk belajar. Kalau tak test, mana tahu mana betul mana tak. So, untuk yang baru bak belajar online bisnes, belajar lah kat mana-mana pun tempat belajar. Follow lah mana-mana cikgu dan mentor. Cuma satu je syarat dia, iaitu “TAKE ACTION”.

Kenapa kene berguru dan cari mentor? Sebab aku tak nak terlalu banyak melanggar dinding utk berniaga. Aku tahu rezeki tu 9/10 datang dari bisnes, tapi aku tahu juga kegagalan tu 9/10 datang dari bisnes.

So sebab tu kene follow seorang mentor yang dah berjaya, minta ilmu nya supaya kita pun berjaya lebih cepat dari mentor kita.

Oh ya, Likers aku 7.7k je akhir disember 2016. Sekarang pun dah 13K.Aku bermula dengan 700 likers. Tak perlu likers beratus ribu pun.Yang penting kualiti. Jangan ingat nak tarik like banyak je.

Kualiti tu penting. So tunggu apa lagi?

“TAKE ACTION SEBELUM PESAING ANDA YANG BERADA DI HADAPAN ANDA”

Jangan tunggu sampai modal cukup. Kalau aku tunggu, memang tak akan dapat la. Buat utk cukupkan modal, bukan tunggu cukup modal baru buat.

Alhamdulillah, this week i have surpassed 6 figure sales. Next stage, nak compress jadi 3 bulan dan dari 3 bulan, nak compress jadi 1 bulan.

Pilih mentor yang anda rasa boleh di ikut, senang nak kongsi ilmu, salah satu nya Tuan Khairi Ariff, tak payah nak susah buat appointment utk belajar, just daftar kelas beliau melalui program Likemethod.

Korang hanya perlu spend RM106 untuk ilmu beliau 10 tahun dalam online marketing. Apa yang Khairi kongsi tu semua ialah benda yang proven, dah memang pernah di test oleh beliau sendiri semasa membina paridah beauty dulu menjana 7 angka dalam masa 7 bulan dengan pengiklanan FB Ads.

Sekarang yang dah jadi student tuan Khairi ialah 14K orang, mungkin saja pesaing-pesaing anda dah belajar dulu dari anda, dah buat pemasaran FB Ads lebih dulu dari anda.

Jadi, jangan biarkan pesaing-pesaing anda makin jauh kehadapan. Take action segera! Cari mentor, upgrade ilmu, ubah teknik pemasaran yang terkini agar dapat bersaing dalam masa ekonomi gawat macam ni.

Itulah case study dari pada sahabat saya Wan Is.

untuk pengetahuan anda, Wan Is ialah student pertama yang mendapat jualan tertinggi semasa likemethod di lancarkan. Beliau mendapat hadiah special berupa Iphone 6 daripada Khairi Ariff

Anda boleh aplikasikan teknik yang di gunakan oleh Tuan Wan Is untuk produk yang serupa seperti, Accessories kereta, minyak hitam motor atau barangan-barangan lainnya yang memiliki banyak permintaan.

JIka anda berminat untuk tahu lebih mendalam tentang Formula Likemethod dalam meningkatkan jualan menggunakan pemasaran Online Fb Ads. seperti yang saya bagitahu dalam artikel sebelum ni, bahawa Tuan Khairi Ariff telah menyediakan satu program untuk anda belajar tentang pemasaran online Fb Ads dari basic hingga advance!

Didalam program tu, beliau jelaskan segala proses dari A – Z secara step by step bagaimana meletupkan jualan menggunakan FB Ads, yang mana program tu terdiri dari 20% teori dan 80% praktikal.

BAB 1: Video Utama Facebook Ads (Semua Video Dalam Bahasa Melayu)

  1. Flow untuk Pembelajaran
  2. Prospect Research Overall
  3. Using Amazon for Prospect Research
  4. Using Blogs for Prospect Research
  5. Using Competitors for Prospect Research
  6. Avatar Creation for Prospect Research
  7. Competitive Research for Differentiation
  8. Like Phase Overview
  9. Campaign Structure
  10. Ads Structure
  11. Launch Ads
  12. Like Phase Tips
  13. Post Like Phase: Overall
  14. Post Like Phase: Optimization & Split Test Ads
  15. Split Test Result
  16. Video Slides Ads
  17. Page Post Engagement For Likes
  18. Video Views Campaign to Get Likes
  19. Bagaimana Nak Close Buat Sales
  20. Formula Jual 3+1
  21. Launch Campaign Close Sales
  22. New Updates 2017: Setup Page
  23. New Updates 2017: Iklan Dapatkan Likes
  24. New Updates 2017: Split Test Iklan Likes
  25. Advanced Video 2017: Intro
  26. Advanced Video 2017: Iklan Post Engagement
  27. Advanced Video 2017: Post Engagement Audience 2
  28. Advanced Video 2017: Video Ads
  29. Advanced Video 2017: Video Ads Retargeting
  30. Advanced Video 2017: Lookalike Audience
  31. Advanced Video 2017: Power Editor
  32. Advanced Video 2017: Audience Insights

BAB 2: Modul dan Video Tambahan

  1. 30 Video Burger Method
  2. Avatar / Customer Research
  3. Copywriting
  4. Marketing
  5. Advertisement
  6. All about Sales / Close Selling
  7. Costing For Ads
  8. Facebook Features / Technical
  9. Apps / Tools / Service
  10. Discussions / Inspirations

Bagi anda yang berminat untuk meletupkan jualan menggunakan FB Ads bersama Khairi Ariff melalui Program Likemethod. Pada asalnya program ini ditawarkan dengan harga RM3,000.Namun, kami berikan diskaun istimewa sebab kami tak nak jadikan harga sebagai penghalang 

>> Klik Di Sini Untuk Sertai Program & Group Like Method <<<

 

>> Klik Di Sini Untuk Dapatkan Lebih Banyak Tips Percuma <<<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress

Theme designed by Webempresa

error: Content is protected !!